На 9 декември, празника Зачатие на Св. Анна – покровителка на бременните и майките, Медицински комплекс „Д-р Щерев“ откри официално реновираното си и разширено родилно отделение.

 

Инвестицията, заедно с капиталовложенията за изграждането на новата сграда на болницата, надхвърля 10 млн. лева и е част от политиката на комплекса да предлага медицински услуги на световно ниво с подчертан индивидуален подход в грижата за пациентите.


 

На събитието присъстваха заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, д-р Цветан Райчинов, председател на Българския лекарски съюз, Милка Василева – председател на БАПЗГ, почетният председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Станка Маркова, директорът на „Майчин дом“ проф. Виктор Златков, председателят на борда на директорите на Втора МБАЛ „София“ д-р Петър Угрински, Анелия Рачева, изпълнителен директор на МБАЛ „Надежда“, директори на водещи български инвитро клиники.

 

Сред гостите бяха още популярни лица от шоубизнеса и телевизионери.


 „Медицината е екипна работа. Радваме се, че имаме възможност да работим така добре в сътрудничество с други АГ и неонаталогични отделения, сред които са тези в „Майчин дом“ и „Токуда“. Благодаря на всички, че уважихте събитието“, каза доц. Атанас Щерев, докато получаваше поздравления за развитието на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.


Десетки настоящи и бъдещи родители дойдоха на официалното откриване на родилното отделение. Бременните бяха очаровани от възможността да видят на големи монитори, разположени в комплекса, уютната обстановка, при която ще раждат.

 

Телевизионната водеща Евелина Павлова покани гостите на виртуална разходка в родилното отделение. Обиколката беше излъчвана на живо на специални екрани в сградата. Виртуалната разходка бе последвана от специално организиран Ден на отворените врати с участието на известната акушерка Диди Димова.

 

Груповите разходки в родилното отделение ще продължат до късно вечерта, когато ще бъде изтеглена томболата за голямата награда на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ – безплатен родилен пакет, включващ всички медицинските услуги и грижата за послеродовото възстановяване на родилката.

NEWS_MORE_BOX


„Организацията на събитието е невероятна. Имахме възможност да разгледаме спокойно новите зали за раждане и възстановителен период. Много ми харесаха детските кътове и стъклените прегради, благодарение на които ще виждам бебето си през целия болничен престой.

 

Получихме много подаръци, но най-ценното за нас беше възможността да усетим невероятната атмосфера в болницата и приятелското отношение на целия екип. Определено се чувствам много по-спокойна за предстоящото си раждане“, коментира бременната Мартина Ефтимова.

 

Тя беше сред щастливките, записали се в първата група за Деня на отворените врати.


За родилното отделение


За да отговори на все по-големия интерес на бременните жени от София и страната към АГ грижите, предлагани в болницата, от месец август 2014 г. Медицински комплекс „Д-р Щерев” стартира процес на реновиране и разширяване на родилното си отделение.

 

От месец ноември на разположение на бременните са нови родилни зали, нова разширена реанимацията за послеродово наблюдение, допълнително десет стаи за следродилно възстановяване, нови зали за неонатологични грижи и изцяло обновена атмосфера. Забележителна по своето предназначение е обособената зала за изписване, която предлага коктейлен кът и част, наподобяващ домашния уют.

 

Там успешно младите родители започват своя път към родителството. Заедно с още по-добрите условия комфортът на бременните е гарантиран от допълнителен квалифициран персонал от акушерки и специалисти гинеколози, за да се постигне стремежът на ръководството на болницата да се предложи на бременните отлично отношение и персонална грижа.


За Медицински комплекс „Д-р Щерев“


Медицински комплекс „Д-р Щерев” предлага цялостни медицински грижи за женско и семейно здраве. С над 25 години успехи в асистираната репродукция екипът на болницата е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома.

 

В медицинския комплекс ще откриете квалифицирани специалисти, модерно оборудване, комфортна среда и персонализирана медицинска грижа по линията „семейно планиране – женско и мъжко репродуктивно здраве – зачеване – проследяване на бременност – раждане – следродилна рехабилитация – педиатрично проследяване – специализирани медицински прегледи за цялото семейство.”

 

В областта на акушерството в Медицински комплекс "Д-р Щерев" се предлага висококачествена лекарска и акушерска грижа за проследяване на целия период на бременността.

 

От 2006 г. Комплексът разполага с модерно родилно отделение и стационар за комфортен следродилен престой, които през 2014 г. търпят реновиране и двойно разширяване на капацитета си. Сериозен фокус и инвестиции са насочени към развитието на сектор по фетална и пренатална медицина.

 

В него се прилагат възможностите на съвременната медицина за качествен пренатален скрининг на бременната жена и специализирани фетални изследвания (на плода).