Безплатни гинекологични прегледи ще се проведат в СБАЛАГ “Майчин дом” през април. Инициативата е на екипа на изпълнителния директор на болницата – доц. д-р Иван Костов, по случай Международния ден на здравето, който отбелязахме на 7 април. 


Кампанията ще стартира на 16 април и ще продължи до 27 този месец. Консултациите ще се провеждат всеки ден между 13:00 и 14:30 ч. в сградата на АГ болницата. Всяка жена, която желае да се прегледа безплатно, може да си запише предварително час на телефон 02 9172 233 (местата са ограничени). Записванията могат да стават между 10:00 и 12:00 часа всеки работен ден.


“Международният ден на здравето е прекрасен повод да припомним на всички наши пациентки, че трябва да следят внимателно своето здраве и да не пренебрегват редовните профилактични прегледи. И тъй като тази година 7 април беше по време на Великденските празниците, аз и моят екип решихме да превърнем този един ден в цели две седмици с безплатните гинекологични прегледи”, коментира доц. д-р Иван Костов. 


NEWS_MORE_BOX


От „Майчин дом“ уточниха, че в деня на консултациите пациентките трябва да  носят всички документи, които  притежават. Прегледите ще включват ултразвукова и ендоскопска диагностика. Те са насочени към лечение на различни заболявания, засягащи половата система на жената като миомни болести, кисти на яйчниците, изпускане на урина, полепи по лигавицата на матката и стерилитет.


В края на март специалисти от „Майчин дом“ остраниха огромна киста от яйчника на 51-годишна жена. Образуванието е било с размери около 30 сантиметра, като операцията продължила повече от 2 часа. В момента пациентката се възстановява нормално.