Лекари от болницата в Добрич извършиха животоспасяваща операция на 29-годишна родилка с миоматозен възел на широка основа и постоянно нарастващи размери. Туморът с размер на детска главичка и тегло 300 грама се е намирал в истмус на матката и е препятствал достъпа до плода и възможността за нормално раждане.


Състоянието на младата жена е било внимателно проследено от женска консултация през времето на бременността. По време на хирургическата интервенция, извършена от д-р Петев, д-р Владимиров и анестезиолога д-р Дончев, миоматозният възел е отстранен от матката, а майката и бебето се възстановяват нормално.


Момченцето, което е първо дете на 29-годишната пациентка, е с тегло 2 450 грама и 47 см. За него се грижи екипа на д-р Йовка Тихонова, началник на отделението по неонатология в Многопрофилна болница за активно лечение - Добрич.През 2018 г. в акушеро-гинекологичното отделение на Добричката болница са отчетени общо 900 раждания. Проплакали са 914 бебета, от които 14 са близнаци. Отделението е оборудвано с модерна техника и апаратура - разполага с два ехографски апарата, включително и влагалищни сонди за изследване; лапароскопски апарат за оперативни интервенции; електронож, хистероскоп и др., подсигуряващи осъществяването на добра медицинска практика. В отделението успешно се извършват коремни операции - възпалителни, туморни, статични, а също така се правят и малки оперативни интервенции - лечебни и диагностични. 


Преди няколко месеци майки, родили под грижите на началника на отделението д-р Петев, дариха ново родилно легло на МБАЛ Добрич. Дарението е част от инициативата „Капачки за благотворителност“ в града. В момента в отделението има три родилни легла, но те са много остарели. Оборудването на една родилна зала възлиза на 25-30 хиляди лева, като най-скъпо е родилното легло. През 2018 г. благодарните пациентки от кампанията закупиха и пациентен монитор за следене на жизнените показатели.