Полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS е новият временно изпълняващ  длъжността началник на Военномедицинска академия. Той получи властта от досегашният шеф на болницата - ген.-майор проф. Никола Петров, който бе избран за здравен министър. На церемонията по сдаване и приемане на поста присъства заместник-министърът на отбраната от служебното правителство Стефан Петров.
 
„Позволете ми да изкажа най-искрени благодарности от името на ръководството на Министерство на отбраната за всеотдайния Ви труд и неуморните Ви усилия, благодарение на които ВМА показа много добри резултати. Разбира се, те са факт и благодарение на добре изградения екип”, каза зам.-министърът по повод избирането на ген.-майор проф. Николай Петров за министър на здравеопазването и му пожела успех. 
 
„За мен беше чест да работя във ВМА. За мен ВМА остава моята майка, моят роден дом и в бъдеще”, заяви от своя страна проф. Николай Петров. И благодари на членовете на своя екип, като им пожела да надминат постигнатите до момента резултати. „Бъдете смирени, бъдете праведни, кураж и с Бога напред”, им пожела той.
 
NEWS_MORE_BOX
 
„Приемам със смесени чувства високата чест и отговорност. Извървяхме много труден път, но резултатите са видими. Благодаря на ген. Петров - Вие показахте какъв човек трябва да бъде началникът на ВМА. За мен това е безценно”, заяви от своя страна полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, който даде обещание на новият здравен министър, че ще продължи традициите в болницата. 
 
„ВМА е в добро състояние, но по-трудното е когато летвата е вдигната високо да се задържи това ниво. Желая Ви успех”, обърна се зам.-министър Петров към временно изпълняващия длъжността директор.
 
По-рано днес проф. Николай Петров пое официално властта в МЗ от д-р Илко Семерджиев. 
 
Проф. Венцислав Мутафчийски е началник на клиника "Ендоскопска хирургия" и катедра "Хирургия" във ВМА от 2013 г. Назначен е за зам.-началник на Военномедицинска академия по диагностично-лечебната дейност през 2014 г. Участвал е във наши мисии в Македония, Афганистан, Ирак и Германия.