За поредна година Софийският ученически съвет (СУС) организира инициатива в подкрепа живота на дете. Този път учениците и децата са избрали да подпомогнат седемнадесетгодишния Ивайло Карабанчев, който страда от мускулна дистрофия. Детето спешно се нуждае от лечение, което не би могло да бъде покрито финансово от семейството му.

 

За това от СУС решават да организират със свои сили концерт и съберат средства, с които да подпомогнат Ивайло.


Благотворителният концерт ще се случи този петък в Синдикалния дом на културата на транспортните работници в София. Той е подготвен изцяло с усилията и крейтива на децата. Те са го нарекли „Време за Ивайло“. И действително по програма точно между 19.30 и 21.30 ч. българско време на сцената микрофона за Ивайло ще грабнат изпълнителите Пламен и Иво, Никола Константинов, Оги 23, Натали Николова, Траян Костов. Ще има скечове от ХаХа Импро Театър и танци от Veda Junior и The Centre.

Какво обединява младите хора, за да подадат ръка. Цитираме техните думи:

 

„Ние сме млади хора, обединени от обща кауза - да помогнем на Ивайло Карабанчев. Именно защото сме млади и оценяваме всичките възможности пред себе си, искаме Иво да има същите възможности като всеки друг тийнейджър! Той е едно прекрасно почти пълнолетно дете, принудено да се бори с тежка диагноза вече 9 години. Иво има мускулна дистрофия и се нуждае от незабавно лечение в чужбина, което струва 25 000 лева!

Сумата е непосилна за неговото семейство и сега те имат нужда от нас като Общност и като ХОРА повече от всякога!“

 

Нека им помогнем в избора да бъдат добри хора. Не е вярно, че младите хора не са ангажирани и не мислят задругите. Примерът който дават от Софийския ученически съвет доказва на всички възрастни, колко са прави да имат надежда в идните поколения!
Благотворителните инициативи на този млад и деен колектив през последните няколко години може да бъде пример не само за връстниците, но и за нас възрастните.

 

Входът за благотворителния концерт е по силите на всеки. Заповядайте на 16 ноември този петък в Синдикалния дом на културата на транспортните работници в София за да подкрепим най-доброто: живота, здравето и децата ни!

 

На концерта ще се забавляваме с популярни изпълнители, млади таланти, групи и стотици хора, обединени от каузата!

 

За предварителна регистрация 

 

Ако желаете да направите директно дарение за детето можете да намерите дарителската банкова сметка във фейсбук страничката на инициативата. Там фигурират и контакти за връзка с организаторите.
 

Благотворителният концерт се организира с подкрепата на Софийски ученически съвет (Sofia Student Council) и младежката платформа YOUth TALENTs