Клиниката по урология и андрология на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоанна – ИСУЛ“ открива втори приемно-консултативен кабинет, който се намира в сградата на поликлиниката (над Спешното отделение). Причината е увеличеният поток от пациенти, които преминават за лечение в клиниката и необходимостта от по-бързото им обслужване.

 

Работното време на втория приемно-консултативен кабинет (каб. 217) е от 8:00 до 14:00 часа. Записването за преглед става на тел. 02 94 32 611. Приемат се и пациенти без записан час и спешни състояния.


 

Урологията се занимава със заболявания на мъжките и женските пикочни пътища (бъбреци, уретери, пикочен мехур и уретра). Специалистите от тази дисциплина лекуват и болестни състояния на мъжката репродуктивна система - пениса, тестисите, скротума, простата и други. 

 

Урологът е лекар с познания по хирургия, вътрешни болести, педиатрия, гинекология и други области на здравеопазването, в зависимост от направлението в което практикува и има тясна специализираност. Урологът се сблъсква с широк спектър от клинични проблеми. Американската урологична асоциация е посочила седем подспециализирани области, сред които детска урология, урологична онкология, трансплантация на бъбрек, мъжко безплодие, калкули (камъни в пикочните пътища), женска урология, невроурология (контрол на нервната система на пикочно-половите органи).