Уникално интерактивно събитие за здравни специалисти, представящо най-доброто от Конгреса на Европейското дружество по кардиология 2011, се проведе в столицата.

 

 


Целта на иновативния процес е да направи възможно най-голям брой здравни специалисти в областта на кардиологията съпричастни към този европейски форум и да им даде възможност да се включат в дискусия, проведена от водещи световни имена в тази сфера.

 

 

Начало на събитието даде проф. Асен Гудев, председател на Дружеството на кардиолозите в България, който подчерта желанието на Дружеството да работи активно в посока образование и непрекъсната квалификация на здравните специалисти в България.

 

 

Програмата на „Най-доброто от ESC 2011” се предаде директно и онлайн от European Heart House - център на Европейското дружество по кардиология (ESC) в София-Антиполис, Франция, от витруалната аудитория на сдружението. По време на обучението бяха представени кратки видео-репортажи за най-интересното от провелия се конгрес.

 

 

Същевременно се проведе дискусия в реално време с експерти от Европейското дружество по кардиология oтносно влиянието на тези новости в клиничната практика. Водещ на дискусията бе проф. Кийт Фокс, главен редактор на „Най-доброто от Конгреса на ESC 2011“.

 

 

Сред гост-лекторите бяха Барбара Касиди, Оксфорд, Англия; Кърт Хюбер, директор на отделението по кардиология и спешна медицина в болница Wilhelminen, Виена; проф. Стийн Кристенсен, специалист по кардиология и вътрешни болести. Участници в интерактивното обучение бяха редица представители на кардиологичните отделения от столичните болници, като всеки от присъстващите здравни специалисти имаше възможност да зададе своите въпроси и да получи отговор в реално време от лекторите от виртуалната аудитория.

 

 

Всички присъствали здравни специалисти на „Най-доброто от ESC 2011” получиха образователен грант, валиден в рамките на целия Европейски съюз.

 

 

Конгресът на Европейското дружество по кардиология се проведе през август тази година.

 

 

Интерактивното събитие е реализирано с помощта на фармацевтичната компания АстраЗенека България.