Благотворителната инициатива на Български лекарски съюз (БЛС) „За децата на героите в бяло“ вече е събрала близо 20 000 лева.

 

Кампанията се организира с подкрепата на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи,  доброволческите организации "Защото сме хора" и "Благодаря Ви, че Ви има” и Ники Кънчев.


 

Към нея с присъединява и “Дарик благотворителен търг" с дарение от 2 000 лева. Целта е да се подпомогнат финансово децата на починалите от Ковид-19 медици.

 

За целта е разкрита дарителска сметка, по която към 3 февруари са събрани 19 606 лв.

 

15 са вече децата на български медици, на възраст между 5 и 17 години, които са загубили родител, откакто пандемията от Ковид обхвана света преди близо една година.

 

Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов съобщи през ноември, че 22-ма медицински специалисти са починали от коронавирус. От тях 17 са лекари, има и две медицински сестри.

 

Двама санитари и един фелдшер също са загубили битката с болестта.

 

Продължава събирането и на данни от цялата страна за загубилите битката с Ковид-19 медици, които са оставили деца сираци.

 

Инициативата „ За децата на героите в бяло“ можете да подкрепите чрез дарение на:

 

Титуляр: Български лекарски съюз

Банка: УниКредит Булбанк АД

IВАN: BG55UNCR70001523991300

BIC: UNCRBGSF

Основание: МЕДИЦИ COVID-19

 

Информацията за дарените средства и подпомогнатите семейства ще бъде публикувана на сайта на БЛС: blsbg.com, на Facebook и Instagram страниците на съсловната организация.