В "перото" за структурни промени при актуализацията на бюджета да бъдат предвидени до 30 млн. лева за изграждането на Национална педиатрична болница. Предложение за това са внесли депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова и Даниела Дариткова.
 
Много правителства са си поставяли като приоритет, но до момента никой не е успял да задели такъв финансов ресурс за подобно целесъобразно дело в името на бъдещето на нацията, каза в Русе Атанасова, която е и бивш министър на здравеопазването.
Тя уточни, че България няма болница, която да лекува само детски болести и то по всички медицински специалности. 
 
"Надявам се, че това предложение, което произтича от опозицията, ще бъде подкрепено от управляващите, тъй като смятам, че децата на България нямат цвят", заяви Атанасова и допълни, че е редно, когато се прави актуализация, да се залагат мерки, които ще имат положителен резултат не само в мандата на едно управление, а и занапред. 
 
Тя каза още, че е имало намерение тези средства да бъдат заложени поетапно през 2014 г., ако управлението е било на ГЕРБ.
 
Атанасова допълни, че предложението е подкрепено от Българската педиатрична асоциация, от университетските болници и от всички работещи за детското здравеопазване.