Футболисти дариха безвъзмездно кръв във Военномедицинска академия. Така те подкрепиха инициативата на болницата по случай Световния ден на кръводарителя, който отбелязваме на 14 юни. 
 
Административният директор на футболен клуб ЦСКА Милко Георгиев, директорът на ДЮШ Стефан Яръмов, помощник-треньорът Кирил Динчев, както и директорът на пресслужбата на отбора Христофор Христов присъстваха на Деня на отворените врати в Центъра по трансфузионна хематология към ВМА. Заедно с тях бяха и младите надежди на клуба Кристиян Малинов и Пламен Гълъбов. Всички те дариха кръв и призоваха повече хора да последват примера им. 
 
„Този акт е безценен за нас. Благодаря ви!”, обърна се към тях  временно изпълняващият длъжността началник на ВМА полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски.
 
„Искам да благодаря на всички кръводарители за този високохуманен жест. Ежедневно през нашия център преминават десетки хора, които помагат за спасяването на човешки животи”, каза от своя страна началникът на Центъра по трансфузионна хематология към ВМА полк. проф. д-р Румен Попов. 
 
NEWS_MORE_BOX
 
„Отзовахме се с абсолютното съзнание, че правим нещо, което е в интерес на обществото и с идеята, че ФК ЦСКА освен пример за спортни постижения, може да бъде пример и по отношение на социални каузи, каквато е тази”, коментира административният директор на отбора Милко Георгиев.
 
Няколко десетки са кръводарителите, които в днешния ден дариха кръв в Центъра по трансфузионна хематология на ВМА. Болницата прави целогодишни кампании за безвъзмездно кръводаряване. Всеки, който иска да направи благородния жест, може да заповядат в болницата всеки делничен ден от 08.00 до 18.00 часа. Хората не трябва да се притесняват да даряват кръв. Самият акт довежда до физиологични промени в организма, които не са опасни за здравето, обясни проф. Попов.