Пред сложен случай са били изправени акушер-гинеколозите в столичната болница „Майчин дом“. 21-годишна жена, бременна в деветия месец, чийто термин е бил определен за 10 август, постъпва в родилния дом по спешност заради силни болки в корема. След неколкократни консултации, проведени от акушер-гинеколозите от „Майчин дом“ и специалисти от хирургичните клиники на Александровска болница, и бързо влошаване състоянието на бременната, се взима решение за спешно извършване на родоразрешение чрез Цезарово сечение и следваща коремна операция.

Решението за операция се оказва буквално взето на косъм от възможна трагедия.

През нощта смесен екип от двете болници в лицето на д-р Светослав Савов, д-р Масева и д-р Попадиин първо извършва цезаровото сечение и спасява бебето. В хода на последвалата операция се установява оплитане на тънкочревната бримка, която е била пред спукване. Налага се чревна резекция, при която се отстранява увредения участък на червото.

Така лекарите спасяват два живота! Момченцето е в добро общо състояние, макар и с тегло малко под нормата – 2400 г. Младата майка се възстановява бързо след операцията и само няколко дни след това заедно с детето ѝ са изписани от болницата.