Доц. Петър Руев получи наградата за иновативции в медицината. Отличието му беше връчено на тържествена церемония „Лекар на годината 2018“ от регионалната колегия на Лекарския съюз в Стара Загора. Призът е за особения принос на доц. Русев при въвеждането на HI-Tech слухови приспособнения в работата на ръководеното от него УНГ-отделение в Болница „Тракия“. По негова инициатива беше създаден и успешно работи вече 5-а година първият извънстоличен Център за кохлеарна имплантация.


На церемонията в Стара Загора голямата награда на регионалната организация отиде при специалиста по акушерство и гинекология и ръководител на АГО в Болница „НиаМед“, д-р Николай Христов. Призът му беше връчен от председателя на регионалната колегия д-р Генка Пейчева.


С „Мениджър на годината 2018“ на здравно заведение беше отличен хирургът д-р Атанас Матев за успешното развитие на Медицински център „Д-р Матев“. Наградата в категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалността“ отиде при доктора по философия, медицина и психиатрия, работил като лекар-ординатор, началник на отделение, главен лекар и директор на Държавната психиатрична болница „Д-р Георги Кисьов” в Раднево до 2015 г., а в момента главен редактор на „Българско списание за психиатрия” д-р Тодор Толев.27-годишният общопрактикуващ лекар д-р Атанас Славов взе наградата „Ти си нашето бъдеще“ за 2018 г. Младият д-р Славов е завършил хуманна медицина в Медицински университет – София и продължава следдипломното си обучение в Тракийския университет в Стара Загора в специалност „Обща медицина“. Д-р Славов получи отличието от председателя на етичната комисия на регионалната колегия на Лекарския съюз в Стара Загора, проф. Юлияна Маринова.


Отличието „Принос за развитието и утвърждаването авторитета на съсловната организация“ получи доайенът на старозагорските акушер-гинеколози д-р Атам Саркисян, който наскоро приключи дългогодишната си кариера.