Доц. д-р Йовчо Йовчев е назначен за прокурист на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович" - Университетска със заповед на министъра на здравеопазването, съобщава Дарик.

Той ще бъде начело на болницата до провеждането на Общо събрание на акционерите, когато ще станат ясни промените в съвета на директорите, както и кой ще бъде новият изпълнителен директор на старозагорската болница.

Осигуряване на средства за работни заплати и нормализиране на работния процес, са приоритетните задачи, по които ще работи д-р Йовчев. По думите му предстои да бъде направен подробен анализ на дейността на лечебното заведение, с който ще бъде запознат министър Петър Москов.

 

Той ще реши след това дали болницата ще бъде подпомогната финансово.


NEWS_MORE_BOX


Доц. Йовчев беше член на Съвета на директорите в старозагорската болница, когато директор на лечебното заведение бе д-р Петър Атанасов.

В петък министърът на здравеопазването д-р Петър Москов предприе действия по свикване на извънредно заседание на Съвета на директорите за избор на нов Съвет на директорите и на нов изпълнителен директор.Причината е допуснато немарливо отношение към пациентите и управлението на болницата.

Тази сутрин членовете на Съвета на директорите са се срещнали с министър Москов.