Морската ни столица вече има 70 нови зъболекари, след като на официална церемония в събота се дипломира Випуск 2015 от Факултета по  дентална медицина към Медицински университет - Варна.

 

Отличник на випуска е д-р Диан Николов. Той стана носител и на Наградата на декана на Факултета по дентална медицина на името на проф. д-р Славчо Давидов, който е основоположник на денталното образование у нас. Призът се връчва ежегодно на най-отличения и активен през годините дипломант.


 

Младият д-р Николов получи и парична награда от ректора на университета, както и от кмета на Община Варна.

 

За активна студентска дейност през годините и високи заслуги в изграждането и развитието на съвременния облик на Студентския съвет бе отличен д-р Павлин Стефанов.

NEWS_MORE_BOX

 

Ректорът на МУ-Варна проф. Красимир Иванов заяви, че учебното заведение винаги ще бъде готово да посрещне младите лекари по дентална медицина, които искат да продължат кариерата си като преподаватели или като практикуващи специалисти в Университетския медико-дентален център.

 

Единственият по рода си у нас дентален център бе открит само преди една година, но за това време разгърна мащабна диагностично-лечебна и образователна дейност.

 

Към момента 1/4 от академичния състав на центъра са възпитаници на Факултета по дентална медицина.

 

След словото на ректора последва най-тържественият момент от церемонията – полагане на Хипократовата клетва, която 70-те абсолвенти произнесоха повтаряйки дружно думите след декана на факултета доц. д-р Цветан Тончев.