Първият випуск магистър-фармацевти на Медицински университет – Варна получиха своите дипломи на тържествена церемония, състояла се в Държавна опера – Варна. Първенецът на випуска Весела Борисова получи парична награда от името на кмета на Варна.

Общо 80 специалисти, сред които помощник-фармацевти, рехабилитатори, медицински лаборанти, инспектори по обществено здравеопазване, рентгенови лаборанти и зъботехници, получиха документ за завършено висше образование.

 

Отличник на Випуск'2013 на Медицински колеж - Варна е Надя Маринашева, специалност "Рехабилитатор", с успех 5,97.

На всички завършващи ректорът на учебното заведение проф. Красимир Иванов, връчи за първи път в историята на Колежа Академичен знак – символ на приобщаването им към многобройната общност на възпитаниците на Медицински колеж – Варна.


 

За абсолвентите бяха приготвени и много предметни и парични награди от ръководството на Университета и Колежа, както и от редици фирми в сферата на фармацията и медицинските услуги.

NEWS_MORE_BOX

 

„Който побеждава другите е силен, но победилият себе си е могъщ."

 

С тази древна китайска мъдрост проф. д-р Красимир Иванов, призова младите хора да търсят и да открият себе си, да надскочат своите възможности, да не спират да учат и да се стремят към съвършенство.

В Медицинския колеж се предлагат едни от най-търсените специалности в Медицинския университет, а завършилите ги бързо намират работа и реализация на пазара на труда. Въпреки че Медицинският колеж е структурата с най-стара история и традиции, той не спира да се стреми към новото и модерното.

 

През 2012 г. бяха приети първите кандидати за новата за страната специалност „Медицински козметик". Тази година, следвайки новаторския си дух, Медицинският колеж откри още една нова специалност - „Медицински оптик".

За 70-годишната си история Колежът дава образование и силен старт на 17 182 висококвалифицирани здравни специалисти.