Международният конгрес Sofia Dental Meeting 2015 ще се състои у нас в началото на следващия месец. Събитието, което е част от най-мащабните форуми в Европа, ще се проведе от 1-ви до 4-ти октомври в столицата.

 

През последните години конгресът се е утвърди като един от големите и престижни дентални форуми на Стария континент. Sofia Dental Meeting 2015 среща на едно място водещи български и международни дентални специалисти, които представят най-доброто от своите умения и практики – експерти в областта на оралната хиругия и имплантология, ортодонтията, пародонтологията и протетиката.


 

Във форума ще участват над 1200 лекари от България и чужбина, а лекторският екип включва общо 100 международни и родни дентални специалисти.

 

С клинични демонстрации, видеодемонстрационни курсове, лекционни програми и уъркшопи лекторите ще представят проблеми, свързани със съчетаването на естетика и функция, предизвикателства в протезирането, нови концепции за естетичен анализ при препариране за фасети, микрохирургични принципи в пластичната пародонтална хирургия и имплантология.

 

Научната програма на конгреса обхваща теми от денталната хирургия, през дизайна на усмивката до съвременните предизвикателства в зъболечението.

NEWS_MORE_BOX


Един от акцентите на SDM 2015 е световната премиера на проекта „Съвременен Smile Design: включване на емоциите на пациента в персонализирания дизайн на усмивката” на д-р Галип Гюрел, основател и настоящ президент на Турската aкадемия по eстетична дентална медицина.

 

В разработката и изпълнението на проекта на софтуера на иновативната система участват и двама български дентални специалисти.


От десетилетия денталните специалисти се опитват да хармонизират формата на зъбите с цялото лице, базирайки се на параметри като пол, индивидуалност, възраст, но въпреки всичко истински задоволителен резултат не е достигнат. Галип Гюрел ще представи нов подход, който включва създаването на персонализиран дизайн на усмивката, изразяващ чувството за идентичност на пациента.

 

Това ще помогне на денталните специалисти да проведат лечение, което интегрира в себе си не само естетиката, но и психосоциални черти на характера на пациента като емоции, идентичност, поведение, мнение за себе си. Процесът представлява идентификация на основните характеристики на човек, които чрез софтуер се материализират и отразяват в нов дизайн на усмивката.