Ден на отворените врати организира екипът на отделението по Акушерство и гинекология в „УМБАЛ-Пловдив“. Бъдещите майки и татковци ще могат да се запознаят с условията в болницата, с реда и необходимите документи за постъпване в лечебното заведение на 19 август от 12,30 часа.


На техните въпроси ще отговарят водещият специалист д-р Семра Халил и старшата акушерка Любомира Тошева, които ще очакват посетителите на 3-я етаж в клиниката. Медиците ще разяснят предимствата на естественото раждане и на цезаровото сечение, а също и какви са възможностите за обезболяване на раждането.


Акушеро-гинекологичното отделение на УМБАЛ-Пловдив разполага с пет родилни зали, като в една от тях може да присъства близък човек. Дейността на отделението е организирана така, че позволява започване на спешна оперативна интервенция в рамките на 15 минути.Д-р Семра Халил е старши ординатор в Отделението по акушерство и гинекология в УМБАЛ-Пловдив и ще бъде един от лекторите на предстоящия Форум бременност и детско здраве на Puls.bg в Пловдив. Събитието ни ще се случи за трети път в Града на тепетата на 6 октомври в Международен панаир Пловдив, зала България, където отново ще засегнем важни въпроси от проследяването на бременността, ще се подготвим заедно за раждането и грижите за здравето на нашето дете.


Сред акцентите на форума са още детското емоционалното развитие и семейната психология, както и специален интерактивен панел, в който чрез демонстрация бъдещите родители ще получат ценна практична информация по въпроси, свързани с ежедневната грижа на бебето и малкото дете.


Включили сме и нови тясно специализирани теми, които не сме поставяли дори в големите издания на Форума – за първи път ще поговорим за тазобедрената луксация при бебето и ще повдигнем темата „за“ и „против“ приема на медикаменти през бременността и къде се крие същността на проблема.