Първа детска клиника към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна се сдоби с инфузионна помпа. Дарението, средствата за което бяха събрани в началото на юни по време на благотворителна вечер, бе предадено от Божидар Венков от Младежко сдружение „Вектор“ и Борислав Илиев от бар „Егоист“. 
 
Любо Киров, Орлин Павлов, Дидо от Дийп зоун проджект, Павел и Венци Венц и членовете на групата Скандау предоставиха свои лични вещи за разпродажба в благотворителния търг, провел се във варненското заведение.
 
„Инфузионната помпа е задължително да присъства в съвременните модерни болници и особено в детските отделения, защото позволява прецизно дозиране на разтворите, които трябва да се вливат при редица състояния, изключват възможността от грешка и освобождават време на медицинския персонал“, каза проф. д-р Виолета Йотова, която награди дарителите с благотворителни грамоти и им пожела да правят ощ емного дарителски кампании. 
NEWS_MORE_BOX
 
„Нашата цел е да обединяваме младите хора, като им помагаме в тяхното личностно и професионално развитие и насочваме енергията им в дейности, полезни на обществото“, каза председателят на Младежко сдружение „Вектор“ Божидар Венков.
 
В Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „Света Марина” – Варна се лекуват деца от цяла Североизточна България, включително и новородени бебета. Затова и инфузионната помпа е нужна на медиците в лечението на децата.