Фондация „Една от 8“ получи дарение от 60 000 лв. Сумата е събрана от кампанията „От любов към живота“ на Avon и ще бъде използвана за продължаване на инициативата „Бъди до мен“, създадена през 2015 г.
 
Дарението беше връчено от Елизавета Коробченко, изпълнителен директор на козметичната компания за България, Албания, Македония, Сърбия и Черна гора на Нана Гладуиш, председател на Фондация „Една от 8“. Чрез него ще бъде осигурена психологическа, юридическа, информационна и емоционална помощ на засегнатите жени и техните семейства, както и безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата и специализирани сутиени за след мастектомия.
 
Битката срещу рака на гърдата е една от най-важните мисии, зад които компанията застава активно. Кампанията „От любов към живота“ подкрепя жените в България вече 16 години, като през това време се е утвърдила като една от най-успешните, прозрачни и емоционални социални кампании. Каузата има своя облик и се развива благодарение на активната подкрепа, която получаваме от представителите и служителите на козметичната компания, които са най-големите й посланици. Вярваме, че и с тазгодишното дарение жените, борещи се с коварното заболяване ще продължат да получават необходимата им подкрепа, обясни Коробченко. 
NEWS_MORE_BOX
 
„От любов към живота“, е много ценна! Благодарение на съвместната ни работа по проекта „Бъди до мен“, продължаваме да подкрепяме още повече жени с рак на гърдата и техните близки в цяла България... Дарените средства ще ни дадат възможност да разширим дейността си и да увеличим подкрепата си към жените с рак на гърдата, които имат нужда от нас в най-трудните моменти по време на своето лечение“, отбеляза Нана Гладуиш, председател на Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“. 
 
Благодарение на дарените средства от 100 000 лв, през 2016 г. кампанията е  осигурила повече от 2000 безплатни информационни консултации, над 720 индивидуални психологически консултации, 2 групи за взаимопомощ, над 6 арттерапии, десетки юридически консултации, както и повече от 1400 безплатни профилактични прегледи в градовете София, Русе, Варна и Бургас. В рамките на кампанията са раздадени над 260 специализирани сутиена за жени, преживели мастектомия, в цялата страна.