Д-р Венцислав Грозев е новоизбраният председател на Българския лекарски съюз. Това съобщиха преди минути от съсловната организация.
 
Петима кандидати са издигнати по време на днешния събор на организацията в Равда.
 
Пред делегатите последователно са представили своите виждания за бъдещото управление на съюза д-р Венцислав Грозев, д-р Юлиан Йорданов, д-р Георги Тодоров, проф. Петър Панчев и д-р Кирил Еленски.
 
Медикът е избран със 180 гласа и съвсем малка преднина на балотаж срещу д-р Юлиан Йорданов, за когото гласуваха 173 от делегатите на събора.
 
Той ще заема длъжността председател на Управителния съвет на БЛС през следващите три години.
NEWS_MORE_BOX
 
Д-р Венцислав Грозев е бившият председател на Плевенската колегия на съсловната организация.
 
Роден е през 1958 г. Завършил е Медицинския университет в Плевен през 1983 г., а през 1991 г. взема специалност по обща хирургия.
 
По-късно придобива още няколко специалности - по изгаряния и пластично-възстановителна хирургия, лапароскопска хирургия и спешна хирургия при масов травматизъм.
 
В момента работи като хирург в Клиниката по хирургия и колопатология на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Г. Странски”.
 
До избора на нов шеф на съсловната организация се стигна, след като вторият мандат на настоящия д-р Цветан Райчинов изтече. Уставът на организацията не позволява той да се кандидатира за трети мандат.