Д-р Николай Шарков отново оглави Български зъболекарски съюз. Той бе избран за председател на Управителния съвет по време на редовния изборно-отчетен конгрес, който се проведе на 02 и 03 юни в столицата. 
 
До момента д-р Шаркове бе главен секретар на УС на БЗС. Неговото място ще заеме д-р Борислав Миланов, досегашен председател на УС на БЗС. Д-р Георги Димов, д-р Светослав Гачев, д-р Донка Станчева-Забуртова, д-р Силвия Димитрова, доц. д-р Тодор Узунов, д-р Валентин Павлов, д-р Тодор Кукуванов,  са избрани за заместник-председатели на УС на БЗС. 
 
По време на редовния изборно-отчетен конгрес за членове на УС на БЗС избрани 28 представители на районните колегии на съюза. 
 
“Уважаеми приятели и колеги, отново искам да изразя своята благодарност към Вас за подкрепата. Надпреварата бе сериозна и напрегната и след резултата от изборите се надявам да работя успешно с всеки един от вас, за да преодолеем заедно предизвикателствата, които ни предстоят“, написа д-р Шарков във Фейсбук малко след избирането му. 
 
Срещи с представители на институции по повод казуса, касаещ протезите за гражданите над 65 г.; застраховки за професионална отговорност, за които все още няма ясно разписано указание; промяна на Наредба 1, касаеща придобиването на специалност в денталната медицина с цел обособяването на самостоятелен раздел/наредба за отделяне на денталната медицина като специфичен сектор в медицинската професия; провеждане на 17 -и Научен конгрес на БЗС това лято, са първите неща, с които ще се заеме новият председател. 
 
NEWS_MORE_BOX
 
БЗС включва 28 районни колегии. Тяхното ръководство възпроизвежда на регионално ниво същите ръководни органи (Общо събрание, Управителен съвет) и контролни органи (Комисия по професионална етика, Контролна комисия). 
 
“БЗС е не просто организация, БЗС е институция! Създадена след освобождението на България от Османско владичество, претърпяла забрана през годините на комунизма и възродена от група приятели, колеги и ентусиасти. Именно с тези колеги поставихме основите и започнахме да градим организацията, за да може днес с гордост да кажем, че БЗС е лицето на българския зъболекар!”, казва д-р Николай Шарков и уточнява, че в съюза е прекарал една трета от съзнателния си живот. Той оглавяваше БЗС преди д-р Миланов да заеме поста на председател на УС.