Изпълнителният директор на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“ д-р Дечо Дечев остава на поста си и ще продължава да ръководи лечебното заведение. 

 

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев не е приел подадената от д-р Дечо Дечев оставка и подкрепя настоящото ръководство на болницата. В разговор между двамата са обсъдени наболели въпроси. 


 

Предстоят срещи между ръководството на болницата и Министерството на здравеопазването, на които ще бъдат обсъдени причините за проблемите, възможностите за тяхното разрешаване и бъдещото развитие на лечебното заведение.

 

Служители на болницата "Свети Иван Рилски" излязоха на протест в защита на подалия оставка директор. Той обяви, че решението му да подаде оставка е лично, предаде телевизията Bulgaria On Air.

Той е категоричен, че няма политически натиск за оставката му, а има лични интереси на хора, които не са на ниво министър.

 

"Процесът да продължи както винаги, болницата да бъде пример за колективна отговорност спрямо нашите пациенти и да отиваме да работим, както сме работили винаги и да бъдем пример за другите болници", заяви д-р Дечев.

 

"Очакваме отговор по предварителни данни и ангажименти. Очаква се да се върне министър Меджидиев от отпуск и ще обсъдим въпроса заедно с него. Искам да благодаря на премиера, че се ангажира лично. Предполагам, че това, което ще реши, ще е в полза на колектива и на този начин на работа, който е бил в тези 14 години, откакто съм аз управител на болницата", добави д-р Дечев.

 

"Болницата е една от онези, които са за пример в този сектор. Нормално е да има персонални апетити към нея. Някой иска да бъде управител на болница с минимални проблеми спрямо други болници", посочи д-р Дечев и уточни, че не знае кой може да е, но за него няма друго обяснение на казуса.