Измина още една година през която Puls.bg Ви даваше сигурност с компетентен отговор на всеки здравен или медицински въпрос, и то на съвсем достъпен език.
 
 
През 2009-та година посетителите на сайта са нараснали двойно (с 98,50% ) спрямо предходната 2008-ма година по данни на Google analytics. Месечните посещения през декември 2008-ма са били 295 000, а година по-късно - декември 2009-та, вече достигат над 550 000.
 
 
По данни на Gemius, Puls.bg е най-посещавания сайт в категория Здраве. За сравнение вторият сайт в класацията е с три пъти по-ниска посещаемост. Пазарният обхват на сайта, който в началото на 2009-та достига 7,59% в края на годината вече е 8,83%.
 
 
Значителен ръст през последната година бележи и познаваемостта на марката Puls.bg - посещенията от потребители търсещи здравна информация конкретно с марката/името Puls.bg са се увеличили с 92%.
 
 
Броят авторските статии, съчетаващи сериозната здравна тематика, актуалните проблеми в здравеопазването със съветите за здравословен живот, добро самочувствие и настроение, надхвърля 3500.
 
 
През изминалата година разширихме кръга от актуални и интересни теми изготвени от практикуващи лекари и специалисти в различни здравни области, което прави сайта надежден ориентир както за медици, така и за широката аудитория.
 
Сдобихме се с нови рубрики, всяка от които притежава собствена „специализация“. Освен познатите „Заболявания и състояния“, „Диагностика и лечение“, „Справочник“, през последната година включихме и рубриката „Здравословен живот“, в която запознаваме читателите с любопитните новости и научните открития в медицината, съветваме ги как да се хранят балансирано, да изглеждат добре, да релаксират и да живеят по-пълноценно.
 
В обновения и разширен форум всеки може да получи компетентен отговор от специалист на своите въпроси, да сподели и проблемите и радостите си, да научи нови и любопитни факти или просто да побъбри с останалите участници.
Като модерна медия, Puls.bg  влезе и в социалната мрежа Facebooк, където намери много нови приятели и почитатели.
 
В „Новини и събития“ Ви информираме за новостите и актуалните промени в българското и европейското здравеопазване.
 
Актуалните за сезона проблеми, и всички въпроси, които ни вълнуват, обсъждаме с едни от най-добрите български лекари в рубриката „Здрави през...“. Тук, водещи в областта специалисти не само ни запознават с актуалните здравословни проблеми, но дават практични съвети как да се предпазваме и лекуваме, как да бъдем здрави, красиви и усмихнати през цялата година.
 
Като обществено отговорна медия, ние решихме да проведем кампания "Здравен дебат", в рамките, на която всеки от участниците в процеса на здравеопазване да даде своето мнение за актуалното състояние на здравната реформа, за най-наболелите и нерешени проблеми, за
необходимите стъпки, които спешно трябва да бъдат предприети.
 
Читателите на Puls.bg имаха възможността да правят свободни коментари по актуалните теми и проблеми в здравеопазването, болниците, лекарите и институциите, да зададат своите въпроси и да напишат своето мнение за реформата в здравеопазването, какво се случи и какво - не, какво трябва да се промени за да бъдем по-здрави.
 

Резултатите от проведените на страниците на Puls.bg анкети показаха
драматичните проблеми и противоречия в здравеопазването, които не трябва да
подминаваме безразлично. Ние се заехме със задачата, да зададем вашите въпроси на политиците, неправителствените организации и на всички, от които зависи здравето ни да бъде по-добро.
 
 
Резултатите от проведените в рамките на инициативата „Здравен дебат” анкети са категорични - „Не се отделят достатъчно средства за здравеопазване”, „Здравеопазването ни е далеч от Европа”, „Българите се чувстват болни и стресирани”. Според 60% от българите здравеопазването ни не е на европейско ниво, а около 64% са убедени, че системата е корумпирана.
 
Данните, както коментари на водещи експерти бяха представени на пресконференция, състояла се на 10 септември.

В рамките на събитието бяха обявени и дискутирани ключови моменти относно актуалното състояние на здравната система, финансирането в здравния сектор, удовлетвореността от здравните услуги и очакванията на българските граждани към системата на здравеопазване. Чрез инициативата си „Здравен дебат”, която се провежда на страниците на Puls.bg, екипът на сайта ще продължи да предоставя възможност за активен диалог между потребителите и представители на здравния сектор. До момента в рубриката „Здравен дебат” са дадени над 300 коментара, както от пациенти, така и от реално работещи в системата професионалисти.
 
Заради високото качество на информацията и професионалното съдържани, Puls.bg получи сертификат от Health on the Net Foundation (HON) , което утвърждава позицията му на надежден източник на актуална медицинска и здравна информация, както за широката аудитория, така и за медиците.

Health on the Net Foundation  е създадена за подобряване на качеството на информацията, предназначена както за пациентите, така и за медицинските специалисти. В момента HON се използва за сертифицирането на достоверността на медицинската и здравна информация на повече от 6 500 уеб сайта в цял свят.
 
Надяваме се, че и през изминалата година сме ви били полезни и интересни, и сме ви предоставяли достъпна, достоверна и изчерпателна здравна информация.

Вярваме, че и в бъдеще, с ваша помощ и подкрепа ще развиваме Puls.bg като най-авторитетния и посещаван здравен портал, в който можете да откриете всичко за здравето.