Български зъболекарски съюз ще преговаря за безплатни протези за пенсионерите. Това стана ясно от съобщение на д-р Николай Шарков, изпратено до медиите. 
 
Припомняме, че д-р Шарков бе избран за председател на УС на БЗС. След редовния изборно-отчетен конгрес, който се проведе на 2 и 3 юни в столицата, той обяви, че една от основните му цели е да се срещне с представители на институциите във връзка с казуза, касаещ протезите на гражданите над 65-годишна възраст. 
 
„Конгресът на БЗС подкрепя Наредба за допълнение на Наредба № 2 от 2016 г. за определяне на основния пакет от здравни дейности, гарантиран от бюджета на Националната здравноосигурителна каса, обнародвана в ДВ, брой: 37, от дата 09 05 2017 г., Официален раздел/Министерства и други ведомства, защото до тази позитивна промяна задължителното здравно осигуряване бе в дълг към населението над 65-годишна възраст”, пише в съобщението на БЗС. 
 
Конгресът на БЗС е упълномощил Комисията за изготвяне и приемане на Националния рамков договор по задължителното здравно осигуряване да продължи преговорите с институциите, от които зависи прилагането на Наредбата. 
NEWS_MORE_BOX
 
Д-р Борислав Миланов, досегашен председател на УС на БЗС, ще стане главен секретар, съобщиха по-рано от съюза. Д-р Георги Димов, д-р Светослав Гачев, д-р Донка Станчева-Забуртова, д-р Силвия Димитрова, доц. д-р Тодор Узунов, д-р Валентин Павлов, д-р Тодор Кукуванов, са избрани за заместник-председатели на УС на БЗС.