Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и Мелнишкият епископ Серафим официално откриха обновените болнични помещения в Многопрофилна болница за активно лечение "Иван Скендеров" в град Гоце Делчев.

 

Общината успешно изпълни мащабния и изключително важен проект за преустройство и преоборудване на помещенията в лечебното заведение, който се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие". Общият му бюджет е 3,3 млн.лв.


 

С проекта се финансират дейности по доставка на ново високотехнологично оборудване, като основната цел е да се подобри качеството на диагностично-лечебния процес, както и ефективността на общинската болницата.

 

Три от апаратите са доставени и инсталирани от компанията Siemens.

 

Една от новите придобивки на болницата е компютърният томограф за цяло тяло Somatom Emotion 16 Excel edition. Системата е с най-добрата в света пространствена разделителна способност при този клас апарати и е незаменим при прегледи на пациенти с клаустрофобия и малки деца.

 

Апаратът е оборудван с различни хардуерни и софтурени решения, които спомагат за намаляване на дозите на облъчване на пациентите.

 

Здравното заведение се сдоби още и със Siremobil Compact L – апаратът е С-рамо, което е подходящо за голям брой хирургически манипулации в ортопедията, травматологичната и васкуларна хирургия и в амбулаторни условия.

 

Освен всички останали предимства, той е с компактен и ергономичен дизайн, което го прави изключително лесен за използване.

 

Пациентите ще могат да разчитат и на още едно важно допълнение за високотехнологичната и прецизна диагностика - ACUSON X300™ premium edition (PE) е мобилна ултразвукова система за образна диагностика с широко приложение.

 

Системата гарантира голямо разнообразие от приложения и рационализира работния процес с лесен за използване ErgoDynamic™ дизайн. ACUSON X300 PE комбинира най-добрите в своя клас качество на образа и пълен набор от функции приложения.