За трета поредна година Българският лекарски съюз (БЛС) ще връчи своите награди "Лекар на годината". Тази година с престижното медицинско отличие специално ще бъдат отличени лекари, дали своя принос в битката с коронавирус. От началото на пандемията медицинските служители, заболели от коронавирус у нас, е 1 063.

 

От съсловната организация посочват, че номинации могат да се внасят както от регионалните лекарски колегии на БЛС, така и от Дружествата по специалности, лечебните заведения от цялата страна и всички, които желаят да отличат свои колеги - лекари. Крайният срок за подаването им е 05.10.2020 г.


 

Основните категории, в които ще бъдат номинирани заслужилите признание медици, са пет:

 

1. ”Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“;

 

2. ”Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ ;

 

3. ”Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България“ – (Награда за младите медицински надежди на България, взели активно участие в битката с COVID-19)

 

4. ”Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“- (Лекари, дали своя принос за борбата с COVID-19)

 

5. ”Лекар на годината 2020“

 

Ръководството на БЛС ще избере кои от лекарите да бъдат отличени. Номинациите трябва да посочват категорията, за която се предлага даден лекар, името на номинирания лекар и негова кратка професионална биография, която да съдържа информация за заслуги в областта на медицината, международни изяви на кандидата, ако има такива, и актуална снимка.

 

При отличаването на победителите в отделните категории най-голяма тежест ще имат предложенията на регионалните лекарски колегии, следвани от номинациите на дружествата по специалност и лечебните заведения.     

 

БЛС ще връчи своите награди за принос в медицината на 19.10.2020 г. в София. Церемонията ще се проведе в по-тесен кръг, за да бъдат спазени притовиепидемичните мерки.

 

Номинациите на лекари в петте основни категории могат да се изпращат на електронен адрес: lekarnagodinata2020@blsbg.com