Български лекарски съюз определи стипендиантите за 2018 г. Общо 31 човека бяха класирани в конкурса, наградените от който ще станат ясни на 13 декември, на специална церемония в София. 

 

Младите лекари, които ще получават по 400 лв. на месец, бяха оценени по определени от комисията критерии в състав: председател д-р Юлиан Йорданов – председател на АС на БЛС и членове проф. Огнян Хаджийски-зам.-председател на УС на БЛС, д-р Стоян Борисов – главен секретар на УС на БЛС, проф. Николай Габровски – член на УС на БЛС и адв. Цветозар Младенов.


 

„В България учат и работят изключително добри млади лекари, които имат за цел да повишат качеството на здравните услуги у нас. Техните успехи, постижения и желание за реализация в страната ни трябва да се поощряват. За това е много важно да се създават инициативи като тази, които да засвидетелстват уважение към труда на младите ни колеги“, коментирта д-р Юлиан Йорданов, председател на АС на БЛС.

 

Лекари от цялата страна влизат в надпревара за стипендии в конкурса на БЛС за шеста поредна година. Инициативата има за цел да поощри новото поколение млади и обещаващи лекари, които са избрали да се реализират в България, както и да издигне престижа и да върне доверието в лекарската професия, съобщават от съсловната организация. 

 

NEWS_MORE_BOX

 

През първата година от стартирането на проекта за подпомагане на млади лекари от Български лекарски съюз са връчили 11 стипендии.