Още 53 деца са подпомогнати в рамките на благотворителната кампания „Българската Коледа“. Средствата, отпуснати за осъществяване на тяхната медикаментозна терапия и рехабилитация, са на обща стойност 62 471 лв.

 

Заявленията за подпомагане на тези деца, постъпили до края на февруари, са били разгледани от Експертния съвет към „Българската Коледа“. Решението е на базата на актуалните медицински документи на всяко дете и изразените становища от лекуващи лекари.


 

За осъществяване на допълнителна специализирана рехабилитация са подпомогнати деца с детска церебрална парализа, епилепсия и хидроцефалия, аутизъм и вродени аномалии и увреждания.

 

Подпомогнатите деца за медикаментозна терапия страдат от ендокринологични и нефрологични заболявания.

 

От началото на осемнадесетото поредно издание на благотворителната инициатива са дарени общо 465 500 лв. на 246 деца.

 

Дарителската дейност на „Българската Коледа“ продължава. Заявления за подпомагане на деца със средства от благотворителната кампания се приемат целогодишно. Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за осъществяване на лечение или рехабилитация, може да подаде молба за подпомагане.

 

На сайта на „Българската Коледа“ е публикувана информация за реда за кандидатстване и документите, които родителите трябва да попълнят и изпратят на посочения адрес. Публикувани са и правилата за набиране и разпределение на средствата от благотворителната инициатива.

 

С всяко обаждане на номер 09001117 можете да помогнете с 1 лев на дете в нужда в рамките на инициативата „Българската Коледа“. Дарения от 1 лев могат да се правят и с SMS на номер 1117, както и чрез ePay или банков превод към ОББ:

 

За "Българската Коледа"

IBAN: BG13UBBS80023300186210

BIC код: UBBSBGSF