Нова кръводарителска акция организираха десетки българи от град Босилеград, Сърбия. Тя се осъществи центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия в София.  
 
Това е първата кампания на нашите сънародници от началото на годината. В края на 2016- а те също дариха кръв и зарадваха работещите в болницата с празнична програма. „Това е нашият начин да кажем „Благодаря” на нашите лекари, които се грижат за всички жители на Босилеград и които винаги са ни подкрепяли”, каза кметът на сръбския град Владимир Захариев. И уточни, че акциите ще продължат. 
 
„Благодаря ви много за високохуманния жест. Нямам думи, с които да изкажа нашата благодарност. Вие сте големи българи, да сте живи и здрави”, каза проф. Николай Петров, директор на ВМА. 
 
Началникът на  Центъра по трансфузионна хематология полк. проф. д-р Румен Попов също изказа своята благодарност към българите от Босилеград. „Създаде се една много добра традиция по 2 пъти в годината да бъдат организирани такива кампании. Аз се занимавам с трансфузионна медицина повече от 20 г. и това, което искам да кажа е едно голямо благодаря. Благодарим за това, че дарявайки кръв, нашите сънародници ще спасят страшно много пострадали хора”, коментира проф. Попов.
 
NEWS_MORE_BOX
 
Припомняме, че Националният център по трансфузионна хематология стартира своята пролетна кампания по кръводаряване на Цветница. В продължение на два дни столичани можеха да дарят кръв на обособени места в столицата. Всеки, който иска да дари кръв в момента, може да го направи в центъра, който в делнични дни работи от 08 до 12 и от 13 до 18:30 часа. През уикенда работното време за кръводарители е от 09 до 15:30 часа.