Поредната кръводарителска акция във Военномедицинска академия осъществиха българи от гр. Босилеград, Сърбия. Над 30 души дойдоха в Центъра по трансфузионна хематология към болницата, за да дарят кръв. 
 
Нашите сънародници, които се лекуват във ВМА от няколко години, правят хуманния жест за поред път, като израз на признателност към техните лекари. 
 
„Благодаря за това добро дело, благодаря ви за този високохуменен жест. По този начин вие помагате за спасяването на човешки животи”, каза временно изпълняващият длъжността началник на ВМА полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски.
 
Това е втората кръводарителска акция на българи от Босилеград във ВМА от началото на годината. Десетки дариха кръв през април. „Това е нашият начин да кажем „Благодаря” на нашите лекари, които се грижат за всички жители на Босилеград и които винаги са ни подкрепяли”, каза кметът на сръбския град Владимир Захариев.
 
NEWS_MORE_BOX
 
У нас все още няма достатъчно кръводарители. Даряването на кръвна плазма стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили на организма. Всеки, който иска да последва примера на българите от Босилеград, може да посети ВМА или Националния център по трансфузионна хематология, който е отворен от 08 до 12 и от 13 до 18:30 часа всеки делничен ден. През уикенда работното време за кръводарители е от 09 до 15:30 часа.