Четвърти благотворителен крос „Спри рака“ се организира на Гребната база в Пловдив. Стартът на събитието е на 28 септември от 10 ч. когато започва и регистрацията на участниците в бягането. Всеки заявил участие може да напише своята кауза преди кроса.


В 10.45 ч. от сдружение „Спри рака“ за замислили и флашмоб „Код червено“, в който всеки с червена тениска ще може да се включи в изобразяването на капката от логото на организацията. Стартът на бягането е в 11 ч.


Традиционно събитието включва обиколка 5 км или 2.5 км (кратката дестинация) с бягане, ходене, скачане или просто присъствие на Гребната база в Пловдив в подкрепа на преминалите през онкологични заболявания и техните близки. „Ще го направим с Кауза - битка за Живот. Ще демонстрираме гражданската си позиция в името на успеха над болестта. Всеки може да се включи. Таксата е - Вашето участие и съпричастност.
Елате да подкрепим в тази тежка битка нашите близки. Те имат нужда от това. Когато сме заедно, сме силни. Когато сме информирани, сме силни. Когато сме активни, сме силни. Когато вярваме, сме силни“, гласи поканата на организаторите.За тези, които не могат да се включат в кроса, е предвидена шоу програма с участието на артистите от „Ера балет“, както и благотворителен базар за вино, книги, тениски, като средствата се събират в полза на Клиниката по клинична хематология.


„Движението е здраве, каузата - Живот! Не забравяйте, че никой не е сам и заедно можем да сме по-силни и по-успешни. Дори в битката с рака. Движение, активност, позитивизъм, хранене, сила, смелост - все синоними на успех! Всеки има своя шанс“, споделят организаторите“, добавят от „Спри рака“.


Идеята на сдружението е да активира потърпевшите от заболяването, да превантира новите случаи чрез движение, правилно хранене, любими занимания и да поднесе необходимата информация от водещи специалисти за превенцията и за лечението на тези заболявания.