Благотворителен концерт в подкрепа на семействата на медици, загинали от ковид-19, ще се проведе онлайн на 20 май.

 

Организаторите се присъединяват към инициативата на Българския лекарски съюз (БЛС) „За децата на героите в бяло“, която има за цел да подкрепи финансово децата на загиналите заради ковид-19 медици.


 

В нея участват Ники Кънчев, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и доброволческите организации „Защото сме хора“ и „Благодаря Ви, че Ви има“.

 

Освен тази инициатива концертът ще подкрепи и образователните програми на „Зонта фондация за жените“ за развитието и образованието на младите момичета.

 

Всички събрани средства от концерта ще бъдат разпределени между двете каузи.

 

Звездите, които безвъзмездно ще участват в концерта и застават за благородните каузи са: Хор „Родина“, Хор „Орфей“, Детски хор на БНР, Акордеонен квинтет НУФИ, Котел, Вокален състав при НУФИ "Широка лъка", Кристина Димитрова, Тони Димитрова, Балет от Националното училище за танцово изкуство, София, Балет Национален дворец на децата, Васил Петров, Йордан Марков, ДЕС „Румина“, Джуниър Бенд.

 

Желаещите да подкрепят инициативата могат да го направят чрез закупуване на билет.

 

В Световния ден на здравето, 7 април, Българският лекарски съюз съобщи, че над 140 медици в България са изгубили живота си заради ковид-19 от началото на пандемията.

 

Инициативата на БЛС „За децата на героите в бяло“ можете да подкрепите чрез дарение по банков път:

 

Титуляр: Български лекарски съюз

Банка: УниКредит Булбанк АД

IВАN: BG55UNCR70001523991300

BIC: UNCRBGSF

Основание: МЕДИЦИ COVID-19

 

От началото на кампанията са събрани над 20 000 лв. В БЛС досега е постъпила информация за 15 деца, на възраст между 5 и 17 години, на които ковид-19 е отнел родител - медик.