Управителният съвет на Българския фармацевтичен съюз (БФС) се включи в подпомагането на бедстващите хора в Украйна, като направи дарение от 5000 лв. по дарителската сметка на Българския червен кръст.

 

Фармацевтичният съюз призовава всеки магистър-фармацевт да подпомогне кампанията, с колкото прецени, че може да отдели. 


 

"Обсъдени бяха различни варианти за действие, но стигнахме до заключението, че на този етап най-разумно е да насочим усилията си в помощ на Българския червен кръст, който получава обективна информация за нуждите на бедстващите и притежава логистичния ресурс за осигуряване на най-адекватна реакция", заявиха от БФС.

 

Дарение може да направи всеки гражданин на банковата сметка на БЧК: Българския червен кръст /Уникредит булбанк АД/ BG23UNCR76301077778563/ UNCRBGSF с основание за превода "За  пострадалите от конфликта в Украйна". 

 

Кампанията за набиране на материални дарения продължава, като всички, които желаят да се включат, могат да го направят в областните структури на БЧК, както и в централата на организацията на бул. „Джеймс Баучер“ 76 в София. 

 

Дарения могат да бъдат направени и към сметката на БФС, като парите ще бъдат преведени към Български червен кръст. Данните за банковия превод са: Български фармацевтичен съюз/ Уникредит булбанк АД/ BG87UNCR70001515062941/ UNCRBGSF с основание за превода "Дарение за пострадалите в Украйна)".  

 

Нуждаещите се могат да бъдат подпомогнати и чрез SMS на кратък номер 1466 в подкрепа на пострадалите в Украйна.

 

В рамките на Националната благотворителна кампания на Българския Червен кръст номерът 1466 е активиран за всички мобилни оператори.

 

На него всеки, който желае да подкрепи кампанията, може да изпрати sms и да дари 1 лв за пострадалите от конфликта в Украйна.

 

“Колеги, нека бъдем хора, нека помогнем", призоваха от Българския фармацевтичен съюз. 

 

Съветът на европейските лекари по дентална медицина и Европейската регионална организация на Световната дентална федерация подписаха съвместна декларация за солидарност с колегите лекари по дентална медицина и всички хора в Украйна, техните практически екипи и всички жители на тази воюваща страна.

 

Декларацията е подписана от президента на Съветът на европейските лекари по дентална медицина д-р Фреди Слот-Лизбърг и от президента на Европейската регионална дентална организация д-р Майкъл Франк.