Над 100 деца на възраст между 3 и 6 години бяха прегледани от  педиатри, офталмолози и УНГ-специалисти от болница „Царица Йоанна”. Прегледите са извършени в детска градина №75 в столицата.

Предварителният анализ на данните от прегледите на лекарите показват тревожни резултати. Оказва се, че 83% от децата страдат от плоскостъпие, 29 % имат проблеми със сливици – те са уголемени, 22% страдат от алергичен ринит, 10% имат ушна кал, 9,4 % са с дисфункция на Евстахиева тръба, 8,4% са с лимфаденит.

Диагностицирани са и 3 случая на деца със затлъстяване, 4 случая на атопичен и един случай на слънчев дерматит, 5 деца - с далекогледство. Три от децата в детското заведение са с нелекувана остра вирусна инфекция, коментира д-р Виктория Жекова, управител на Медицински център „ИСУЛ-Царица Йоанна”.

Резултатите провокират лекарите да организират специални прегледи за деца по повод 1 юни – Международния ден на детето. Целта им е възможно най-рано родителите да бъдат алармирани за някои проблеми в здравословното състояние на децата им.

Специалисти по педиатрия, очни заболявания и УНГ от болница ”Царица Йоанна – ИСУЛ” и Медико-денталния център на лечебното заведение ще извършат профилактичните прегледи на деца от 3 до 6 години на 2 и 3 юни 2011 г .от 8,30 до 17,30 часа.
 

Прегледите са безплатни ще се проведат в Медико-денталния център „ИСУЛ - Царица Йоанна”, София, ул „Бяло море” 8, на 5-ия eтаж над Спешно отделение на болницата.


Желателно е предварително записване на телефон 02/ 9432 207 от 8,30 до 13.00 ч.