Кампания за профилактика и лечение на бъбречно-каменна болест организират съвместно УМБАЛ Бургас и Медицински център „Св. Николай Чудотворец“ в морския град. 
 
Всеки вторник и четвъртък до края на годината в МЦ "Св. Николай Чудотворец" ще бъдат преглеждани  и консултирани хора, които страдат от заболяването. 
 
Заради твърдата вода Бургас е регион, в който страдащите от бъбречно-каменна болест са повече, отколкото в други градове на страната. Поради тази причина профилактиката и навременното лечение са много необходими. 
 
Безплатните прегледи са предназначени за хора, които вече имат доказана бъбречно-каменна болест. Необходимо е да се носи ехографско изследване или рентгенова снимка. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
Всеки участник в кампанията ще получи консултация за най-съвременните и щадящи начини за лечение.
 
Прегледите ще се провеждат от д-р Николай Миринчев и д-р Георги Георгиев от Отделението по урология на УМБАЛ Бургас. Дните са вторник и четвъртък от 12 до 14 ч., със задължително предварително записване на регистратурата на МЦ "Св. Николай Чудотворец", на телефони 056/ 81 64 54 и 0879 54 50 34 от до 8 до 12 ч. 
 
Консултациите започват от вторник, 15 ноември. МЦ „Св. Николай Чудотворец“ се намира в сградата на УМБАЛ Бургас, вход откъм Спешния център, уточняват организаторите.