За четвърта поредна година съдовите хирурзи от Многопрофилната болница за активно лечение в Бургас се присъединяват към Националната кампания за борба с разширените вени
 
Тя се осъществява със съдействието на Българското национално дружество по ангиология и съдова хирургия и Националното дружество по флебология.
 
По последни данни над 1 500 000 българи страдат от разширени вени, но за помощ от специалист се обръщат една минимална част от тях. Най-често засегнати са работещите на пълен работен ден с обездвижване на работното място, фамилна обремененост и наднормено тегло, като симптоми се наблюдават все по-често и при по-млади пациенти.
 
Разширените вени са прогресиращо заболяване, започващо с болка, оток, чувство на тежест в краката, което ако не се лекува не само нарушава естетичния им вид, но води до образуването на незарастващи, болезнени и трудни за лечение язви, влошаващи качеството на живот на пациента.
NEWS_MORE_BOX
 
През месеците  юни и юли гражданите на Бургас ще имат възможност за безплатни консултации със специалист. За целта е необходимо предварително записване в лечебното заведение.
 
График на провеждане на безплатните консултативни прегледи за разширени вени:
  • Д-р Борислав Тръпчев, съдов хирург-всеки вторник (2,9,16,23 юни) от 14:00 в МЦ“Николай Чудотворец“, хирургичен кабинет N 8;
  • Д-р Валентин Василев, съдов хирург, началник на  Отделение по съдова хирургия в МБАЛ Бургас всеки вторник (2,9,16,23,30 юни) от 16 00 в ДКЦ 1, к-т 312, бул. „Стефан Стамболов” 76;
  • Д-р Огнян Матков, съдов хирург - всеки четвъртък (4,11,18,25 юни и 2 юли) от 16 00 в ДКЦ 1,к-т 312,бул. „Стефан Стамболов” 76.