Във връзка с превенцията на хернията, единственият в България специализиран център за лечението ѝ - „Вита Херния Център”, организира безплатни прегледи за пациенти. Инициативата е насочена към хора с херния на предната коремна стена или съмнения за такава.

Прегледите са планирани за юли и август. Те ще бъдат извършвани от д-р Росен Тушев – специалист в лапароскопските (безкръвни) оперативни техники, ръководител на центъра и завеждащ хирургично отделение на болница „Вита”.

 

Графикът за прием е:

понеделник – 09:00-11:00 ч.
сряда – 14:00-16:00 ч.
петък – 08:00-11:00 ч.

Час можете да си запишете на: тел. 02/960 49 50 или 960 49 51


Хернията се среща при около 2% от хората навсякъде по света. Тя може да се появи и при мъже, и при жени, във всяка възраст, като може да бъде открита както при новородено, така и при много възрастен човек. Най-често срещаните хернии са тези на коремната стена и слабинните. Веднъж възникнал, отворът в коремната стена не може да заздравее спонтанно или да бъде лекуван консервативно с лекарства. Херниите прогресират, като дефектът се уголемява. Нараства и опасността от „заклещване“, което застрашава пациента с различни усложнения.


NEWS_MORE_BOXСпециалистите на болница „Вита” са посветили повече от 15 години в диагностиката и лечението нахернията. Във „Вита Херния Център” се прилагат приоритетно най-иновативните хирургични техники при лечението на всички видове хернии на предната коремна стена. По време на 1-вата Световна конференция по хирургия на херниите на предната коремна стена в Милано през април тази година екипът на Центъра представи пред колеги-хирурзи от цял свят успешно разрешен случай от своята оперативна практика.