Месец преди началото на летния сезон от Клиниката по изгаряне и пластична хирургия в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” стартират безплатни прегледи на пациенти с трудно заздравяващи рани и с деформации и смущаващи белези след оперативни интервенции и изгаряния. 

 

 „При нас непрекъснато идват пациенти, които са се лутали с години в търсене на помощ, докато състоянието им не се влоши и не се наложи операция”, разказва проф. Мая Аргирова, началник на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия.


 

От 17 май до 17 юни екипът на проф. Аргирова ще консултира безплатно хора с такива  проблеми. Всеки вторник от 13:30 до 19:00 ч. приемно-консултативните кабинети в Клиниката по изгаряне ще бъдат на разположение на всички, които предварително са се записали на телефон 0882732459.

 

„Няма универсално средство за локално лечение или медикамент. Ако нещо помага на един, не е задължително то да облекчи друг пациент. Изкуството ни се състои в правилната оценка на проблема и индивидуалния подход към всеки”, казва още проф. Аргирова.

 

В кампанията за безплатни прегледи се включва и Отделението по изгаряне и пластична хирургия при деца, които ще консултират всяко дете, претърпяло травма или инцидент, оставили му белег.

 

Такива проблеми често се отразяват на емоционалното развитие при децата и способността им за социална адаптация. Смущения и дикомфорт изпитват и възрастните. Затова успешното и навременно лечение са от изключително значение за възстановянето на нормалния ритъм на живот на нашите пациенти.

 

Клиниката по изгаряне и пластична хирургия е водещата специализирана структура в страната за диагностика, активно лечение и ранна рехабилитация на деца и възрастни с изгаряния, измръзвания и мекотъканни дефекти.