Ехограф с високочестотен трансдюсер 18 mHz е най-новата възможност за ортопедо-травматологичната диагностика в Пловдив.

 

С последното поколение техника в клиника „Медикус Алфа“ провеждат изследвания и на най-малките детайли от мускули, сухожилия, фасции, ставни капсули, малки съдове и нерви.

При заболявания на опорно-двигателния апарат стандартната диагностика е с рентген – скенер.


 

При него обаче се наблюдава облъчване с рентгенови лъчи, по-скъп и по-трудоемък е като методика, и най-важно - чрез рентгеновите лъчи не може да се получи образ на меките тъкани – сухожилия, мускули, стави. На рентгеновия апарат се проверяват само костите.

Ехографията е нов, високо информативен и изцяло безвреден метод за прецизна диагностика на заболяванията на меките тъкани. Тя е бързо, лесно, евтино и много точно изследване.

NEWS_MORE_BOX

 

Ядрено-магнитният резонанс например е скъп и не винаги достъпен метод, а и освен това отстъпва по точност на ехография 18 mHz  в диагностиката на повърхностните структури на опорно-двигателния апарат.

 

Освен това не се прави ядрено-магнитен резонанс на сухожилие и на възпалителни заболявания на мускулите.

Със супер ехографа екипът на лечебното заведение ще преглежда безплатно за ортопедични и травматологични заболявания на 18-ти, 19-ти и 20-ти декември.

 

Всеки желаещ може да се запише за безплатните консултации в „Медикус Алфа“ на място на регистратурата или на тел. 032/634463.

 

С ехография 18 mHz се диагностицират възпалителни заболявания - артрити, миозити, бурсити и тендовагинити; травми на мускули, сухожилия, нерви, менискуси; различни видове кисти и тумори на стави, сухожилия и мускули; професионални заболявания и такива свързани с физическа преумора.


С апарата се извършват ставни пункции и прецизна проводна анестезия под ехографски контрол.