На 5 ноември двама висококвалифицирани топ специалисти по лечението на урологични проблеми при мъжа, включително злокачествени заболявания на уринарния тракт и простатната жлеза и по асистирани репродуктивни технологии ще извършват безплатни консултации за български пациенти.
 
Поканата за гостуването им е отправена от Здравен информационен център „Медикъл Караджа“, които си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят. В рамките на инициативата се цели да се предостави достъп на българските пациенти до най-съвременните методи, използвани в областта на урологията и репродуктивната медицина.
 
Гостуващите топ лекари са проф. д-р Фарук Йенджилек и проф д-р Джем Фъчъджъоглу от Университетска болница „Йедитепе“.
 
Желаещите да се възползват от безплатните консултации могат да си запишат час на тел. 0895 770 869 или 0879 977 401.
 
Проф. д-р Фарук Йенджилек е ръководител на урологичната клиника на Университетска болница „Йедитепе“. Той е от водещите специалисти в света в областта на лапароскопската урология и ендоурологията. Уменията си е придобил в Клиниката Хайлброн към Хайделбергския университет в Германия. Днес е един от най-уважаваните преподаватели в Турция.
 
В Университетска болница „Йедитепе“ се прилагат най-съвременните техниките на минимално инвазивната хирургия при лечението на пациенти с урологични проблеми, които се нуждаят от оперативна намеса. При този метод се получава увеличение от 10-20 пъти на прицелната област, което позволява прецизни движения и минимална кръвозагуба. Така се постига по-бързо възстановяване и по-кратък престой в болницата
 
В лечебното заведение се прилага прицелна ултразвукова терапия (HIFU) при пациенти с рак на простатата в 1-2 стадий. HIFU е роботизирана хирургия, която се отличава с най-висока степен на прецизност. Най-важното й предимство е, че над 95% от пациентите запазват нормална уринарна и еректилна функция, за разлика от класическата операция.
 
Процедурата е напълно безкръвна и безболезнена и обещава трайно излекуване.
 
Високата енергия на ултразвука се фокусира в тъкан с размера на оризово зърно. Развива се температура от 90-100 градуса, която разрушава мембраната на клетките и те буквално се стопяват, без да се засягат околните здрави тъкани. Така злокачествените образувания се унищожават и на тяхно място се образува съединителна тъкан, в която няма туморни клетки. 
 
В урологичната клиника на болница „Йедитепе“ се прилага и лазерна хирургия при уголемена простата чрез Greenlight, която е максимално щадяща. 
 
Желаещите да се възползват от безплатните консултации трябва да носят всички налични епикризи и образни изследвания до момента.
NEWS_MORE_BOX
 
 
Проф д-р Джем Фъчъджъоглу е топ специалисти в областта на инвитрото. Професорът се отличава с богат опит в областта на репродуктивната медицина и АРТ технологиите, придобит в САЩ, Великобритания и Белгия. Автор е на над 200 научни статии и презентации. От 2005 г. е ръководител на Катедрата по акушерство и гинекология към Университета „Йедитепе“ и директор на Центъра за инвитро на болницата.
 
Проф. д-р Джем Фъчъджъоглу прилага иновативен метод при мъжки фактор на безплодие, при който се използва специален микрочип. Иновативната техника е разработена съвсем наскоро и към момента е въведена само в няколко водещи инвитро клиники в света, сред които е и Университетска болница „Йедитепе“ в съседна Турция. Проф. Фичиджиолу я определя като „значителен пробив в лечението на мъжкото безплодие“.
 
От лечебното заведение отчитат, че прилагането на метода води до повишаване на успеваемостта при инвитро и до ръст на бременностите при мъжки фактор на безплодие. Около 40% от случаите на репродуктивни неудачи се дължат на причини отстрана на мъжа. Това означава, че възможностите за зачеване по естествен път са ограничени поради намален брой или намалена подвижност на сперматозоидите. 
 
Специалният микрочип съдържа миниатюрни канали, които отделят енергичните сперматозоиди от по-слабите. Използва се микрофлуидната технология, която подпомага селектирането на най-здравите и жизнеспособни сперматозоиди. Това гарантира правилен подбор на здрави и качествени сперматозоиди за инвитро процедурите и получаването на жизнеспособни ембриони.
 
Сега двойките с репродуктивни проблеми имат възможност да проведат безплатна консултация с проф. д-р Джем Фичиджиолу в столицата и обсъдят с него тази възможност за преодоляване на репродуктивния си проблем.
 
Консултациите ще се проведат на 5 ноември в София. За повече информация, се свържете на телефоните за безплатните консултации: 0895 770 869 или 0879 977 401.