През седмицата 7 – 11 март водещата ни акушеро-гинекологична болница СБАЛАГ "Майчин дом" в столицата ще провежда безплатни консултации в областта на детско-юношеската гинекология.


Инициативата е насочена към момичета от 0 до 16-годишна възраст, които задължително трябва да бъдат придружени от родител или настойник. В уверение на това те трябва да представят акт за раждане и лична карта на родителя. 


Прегледите ще се извършват от д-р Диана Христова и д-р Наталия Петракиева в кабинет 214. За целта е необходимо предварително да се запише час на тел. 02/ 9172 442 в интервала 14:00 и 16:30 ч. в делничен ден.


През целия месец март в университетската болница ще се извършват и безплатни профилактични прегледи за жени с диагноза или съмнения за ендометриоза. Тези прегледи ще се провеждат от проф. д-р Иван Костов, изпълнителен директор на „Майчин дом“, д-р Иван Диков, управител на Медицински център „Майчин дом“, д-р Дориан Босев и д-р Радко Тоцев.

 

За записванета за безплатен прегледи за ендометриоза може да се използва същият телефон в посочения времеви интервал или следния мейл - office@maichindom.com.

 

За четвърта пореднагодина водещи специалисти от университетската болница подкрепят инициативата ЕндоМарт..


Целта на инициативата е да се повиши адекватната реакция срещу заболяването, което засяга една от десет жени в репродуктивна възраст. Ендометриозата е коварно заболяване при жените, което води до редица здравословно проблеми и стерилитет. 

 

За поредна година болницата е официален партньор на кампанията в подкрепа на страдащите от ендометриоза жени и инициативите на Фондация „ЕндоМарч България“и Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“.

 

„Ендо Март 2022“ е част от инициативите по повод световния месец за борба с ендометриозата „World Wide EndoMarch“.