Медицинският център към Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Света Марина” в Плевен продължава профилактичната си програма с „Дни на отворените врати“ през май. Този път инициативата предлага безплатни прегледи и консултации в кабинета по Хирургия, всеки вторник от 13.30 до 18 часа.


Нужно е пациентите предварително да си запишат час на телефоните на Медицинския център:  064/806 838 и 0885105068 на адрес: Плевен, ул. Цар Симеон № 23 (зад Съда).


Висококвалифицирани специалисти в Кабинета по хирургия осигуряват диагностика и безкръвно лечение на заболявания на млечна жлеза, жлъчка, черен дроб, на стомашна и дебелочревна патология. Предлага се безкръвно лечение на хемороиди и хернии, както и премахване на камъни в жлъчния мехур.През май Центърът ще предложи на пациентите и достъп до иновативна система за изследване на гърда на преференциална цена. Високотехнологичната апаратура Braster Pro работи по метода на контактната термография за функционално изобразяване на даден орган. Изследването е с продължителност около 20 минути, като резултатите се изпращат към телемедицински център за разчитане. Термографските изображения се преглеждат от квалифициран рентгенолог. 


Системата е приложима за изследване за рак на гърдата при жени под 50 години извън програмите за скрининг, за млади пациентки на чести интервали от време, за жени над 50 г. за контрол на състоянието на гърдите между редовните мамографски прегледи, за изследване на пациентки със семейна история на рак на гърдата и генни мутации, за жени, които приемат орални контрацептиви или които са на хормонално-заместителна терапия и при комбинация с редовен преглед на пациента в лекарски кабинет (при гинеколог или общопрактикуващ лекар).


Медицинският център „Света Марина“ – Плевен на ул. „Цар Симеон“ 23 е изцяло обновен и оборудван със съвременна апаратура за осигуряване на качествени и достъпни медицински услуги и грижи на своите пациенти, допълват от лечебното заведение.