Специалисти от най-големите бургаски лечебни заведения ще дават безплатни консултации. Това ще стане от 11 до 19 часа този уикенд, по време на третото издание на изложението „Зона здраве“, което ще се проведе в мола в Бургас. 

 

Всеки, който иска да се въползва от безплатните прегледи при кардиолог, уролог, нефролог, неонатолог, гинеколог, ендокринолог, физиотерапевт и други специалисти, трябва да се запише предварително в графика на изложението. Предвидени са и ехографски изследвания за ранна диагностика на онкологични заболявания, които ще правят медици от Комплексен онкологичен център - Бургас.  


 

На 21 април УМБАЛ Бургас организира кръводарителска акция, в която могат да се включат всички посетители на изложението. Целта е да се насърчи безвъзмездното кръводаряване. 

 

Анонимно изследване за хепатит С ще проведе Национална пациентска организация съвместно с местна лаборатория. Ще има също безплатно измерване на кръвна захар, определяне на риска от развитие на диабет,  съвети за контрол на диабета, консултации с ендокринолог, тест за разширени вени.

 

Очното здраве и ранното откриване на зрителни аномалии с прецизна техника е един от акцентите на предстоящото събитие в морския град. Всеки, който желае, ще може да измери диоптъра си, да си направи преглед за катаракта, макулна дегенерация и глаукома. 

 

NEWS_MORE_BOX

 

Тази година ще има и благотворителна акция-базар, организиран от Движение на българските майки – Бургас. Средствата от него ще отидат за подкрепа на живеещите в Дома за медико-социални грижи „Вяра, Надежда, Любов“.

 

Здравното изложение се организира от Института за здравно образование – неправителствена организация, която иска да повиши информираността на хората за здравето. Нейни партньори са Национална пациентска организация, Община Бургас, РЗИ – Бургас, Български червен кръст и Бургаски свободен университет.