Българският червен кръст (БЧК) пусна безплатните онлайн курсове за обучение на доброволци на теми „Умения за живот“ и „Хигиена“.

 

Курсовете са достъпни в платформата за онлайн обучения на организацията, а завършилите ги ще придобият сертификат за придобитите умения.


 

Курсът „Умения за живот“ е с фокус върху практики, подобряващи социалната интелигентност и психическото състояние, съобщават от БЧК. Курсът „Хигиена“ съдържа специален модул за мерките за предпазване от разпространение на COVID-19.

 

Обучаващите се ще имат достъп и до курсове по управление на стреса, сексуално образование и здраве и други.

 

Всички те са разработени от доброволци и служители на организацията с опит и експертиза по различните теми. Курсовете са разделени на модули и завършват с финален тест.

 

Всеки, желаещ да научи повече за обученията, може да го направи на

https://e-training.redcross.bg/.

 

Хора, които изпитват затруднения заради пандемията, могат да потърсят помощ в националния онлайн чат за психосоциална помощ, който функционира на страницата на БЧК.

 

Организацията поддържа и Контактнен център за подкрепа с национална телефонна линия към него —  0800 1 1466.

 

Заради непрекъснато нарастващите нужди на лечебните заведения и на хилядите, засегнати от пандемията, БЧК организира Национална благотворителна кампания „Заедно срещу COVID-19“.

 

От началото на март 2020 г. досега дарителите и доброволците на БЧК са помогнали на повече от 105 000 души, пострадали от COVID-19, да получат хранителни пакети. Над 9 900 нуждаещи се са получили психосоциална и емоционална подкрепа.

 

Медиците на първа линия са получили от БЧК 3,2 млн. лични предпазни средства, а за десетки болници в цялата страна са били осигурени респиратори, UVC лампи, устройства за дистанционен мониторинг, подвижен рентген, електромоторни легла, тестове и консумативи за тях, медикаменти, матраци, одеала, хигиенни продукти и др.

 

Кампанията на БЧК можете да подкрепите:

  • Чрез SMS на номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори;
  • Чрез онлайн дарение на сайта на организацията www.redcross.bg;
  • По банков път (Уникредит Булбанк, IBAN: BG47UNCR 76301077 911700, BIC: UNCRBGSF).

БЧК приема и материални дарения – лични предпазни средства, консумативи, медицинска апаратура и др.