Актавис отново ще спонсорира представителен тим на футболен клуб „Марек 2010“ Дупница за участие в най-големия и престижен международен футболен турнир за деца и юноши „Готя Къп“.

 

Той който ще се проведе от 13 до 18 юли в шведския град Гьотеборг, съобщават от фармацевтичната компания.

„Готя Къп“ е едно уникално футболно събитие и изключително емоционално преживяване за всеки един участник. Този футболен турнир възпитава младите хора в борбеност, спортен дух, дисциплина, амбиция за победа.


 

Той дава възможност и за нови приятелства, допълнителен опит и знания както за момчетата, така и за техните треньори. За Актавис инвестицията в младите футболни таланти на град Дупница ще продължи и след приключване на нашата помощ към представителния футболен тим на „Марек 2010“.

Компанията ще рефокусира своята дейност в подкрепа на футбола в Дупница и ще работи върху осигуряване на нужните условия на децата и юношите на града за пълноценни тренировки и бъдещи успехи.

NEWS_MORE_BOX

 

„Готя Къп“ е само част от нашето дългосрочно партньорство с ФК „Марек 2010“. За нашата компания, инвестицията в здравето на нашите деца чрез мотивация към спорта и по-специално към футбола, е от изключително значение“, споделя г-н Илия Пашов, изпълнителен директор на Актавис ЕАД.

Миналата година момчета предимно 15- годишни от дупнишкия отбор за първи път участваха в турнира. Те представиха България по време на официалната церемония по откриване на „Готя къп“ и достигнаха 3-то място в своята предварителна група.

 

Продължиха в следващия кръг 1/32-финал, където с резултат 0:4 отпаднаха от „Бразилиен“ /ЮАР/, които в последствие станаха шампиони в тази възрастова група. Тази година Гьотеборг ще посети отбор от момчета, родени след 2002 г., които тренират в детско-юношеската школа на „Марек“.

„Готя къп“ е неофициалното световно първенство по футбол за деца и младежи, което се провежда за първи път през 1975 г. в Гьотеборг с участие на 275 отбора от 5 националности.

От началото на 2015 г. до момента за участие в са регистрирани 1630 отбора от 60 националности от цял свят. Организаторите на турнира са твърдо убедени, че тази година състезанието ще отбележи абсолютен рекорд по участващи отбори.