Тържествената промоция на випуск 2019 на Фармацевтичен факултет при Медицинския университет-София се проведе в аулата на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Тази година дипломираните магистър-фармацевти са 190, от които 52 чужденци, обучаващи се на английски език. Абсолвентите, завършващи с отличен успех, са 10.


За да уважат положения труд на абсолвентите и на техните преподаватели  на церемонията присъстваха зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, ректорът на Медицински университет- София проф. д-р Виктор Златков, проф. д-р Радомир Угринов, проф. д-р Тихомира Златанова, председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. д-р Асена Стоименова и др.


„Пожелавам ви във вашата професионална реализация да имате постоянен стремеж към усъвършенстване и ентусиазъм. Следвайте принципите за хуманност, уважавайте колегите и себе си. Бъдете смели, уверени и последователни във Вашите цели“, пожела на новозавършилите фармацевти проф. д-р Виктор Златков. Събитието не мина и без най-тържествените и вълнуващи моменти в церемонията – полагането на клетвата на възпитаниците на Фармацевтичен факултет на МУ-София и раздаването на дипломите. Слово „Клетва” произнесе абсолвентката, която се дипломира с най-висок успех – Преслава  Ценева. Десетимата отличници получиха почетен плакет, а Българския фармацевтичен съюз им връчи писалки и сертификат за освобождаване от членски внос за една година.


За първа година Студентски съвет при МУ-София иницира връчване на награди на абсолвенти от фармацевтичен факултет за постигнати успехи в науката с публикации, постери, презентации и отличен успех. Тази година премираните абсолвенти бяха шестима.


Във връзка с разпространението на коронавируса „COVID-19“ в Италия, МУ-София също публикува на интернет сайта си препоръки за поведение на служителите и студентите си. Управата на учебното заведение, съгласувано със здравните власти, съветва да се пътува в страната само в краен случай. До най-високо ниво 5 е повишен и индексът на риска за пътуване до Китай, поради което е издадено предупреждение за преустановяване на всякакви пътувания и незабавно напускане на страната.


С цел гарантиране на безопасността и опазване на живота и здравето на служителите и студентите се препоръчва на тези, на които им предстоят пътувания, в това число по програми за мобилност в посочените и други засегнати от заразата държави, да ги отменят или отложат.