Нови 152-ма млади лекари получиха дипломите си за висше образование от Медицински университет – Варна. 25-ма от абсолвентите завършват с отличен успех, а първенец на випуска е д-р Несрин Мехмедова.

 

Редом с българските си колеги, дипломите си получиха и медици от Германия, Швеция, Норвегия, САЩ, Гърция, Турция и Кипър, обучавали се в англоезичната програма по медицина.


 

Традиционно един от най-тържествените моменти в церемонията бе полагането на Хипократовата клетва. Дипломантите произнесоха клетвата, повтаряйки словата след декана на Факултета по медицина проф. д-р Радослав Радев.

 

Всички 25 отличници на 49-тия випуск на Факултета по медицина получиха парична награда от университета и плакет „Отличник на Випуск 2015". 15 работни места в клиниките по психиатрия, нервни болести, нефрология, хирургия, хематология, лъчетерапия и в Спешното отделение осигури Университетска болница „Св. Марина" във Варна.

NEWS_MORE_BOX

 

Парична награда на трима отличници предоставиха кметът на Варна г-н Иван Портних, както и Българският лекарски съюз.

 

Две едногодишни стипендии за специализация в Университетската болница „Хадасса" в Ерусалим, Израел, предостави президентът на „Интернационална медицинска асамблея България" проф. д-р Красимир Методиев.

 

Доц. д-р Димитричка Близнакова от Катедрата по педиатрия и медицинска генетика и доц. д-р Бранимир Каназирев от Катедрата по пропедевтика на вътрешните болести станаха носители на наградата „Любим преподавател на абсолвентите".

 

Награда за цялостен принос в изграждане и развиване дейността на Студентския съвет към учебното заведение в периода 2009-2015 г. и утвърждаване авторитета на академичната структура бе присъдена на Борис Андонов.