Puls.bg е здравен сайт, в който, освен  информация за редица заболявания, може да се намери и полезна информация за здравословния начин на живот.

За съжаление, все още българинът се замисля за здравето си едва след като се изяви здравословен проблем. Прекаляваме с консумацията на нездравословни храни, после се тревожим за високия си холестерол или кръвна захар... Едва тогава се питаме как да се предпазим от диабет или подсилим сърцето...

Всъщност, здравословното ни състояние отразява инвестициите, които сме предприели от най-ранни години, от здравната култура на семейството и рода ни. Все повече медицинската наука разкрива факти за наследствения произход на едно или друго заболяване и може би именно тук се крие и ключът как да постигнем добро здраве и желаната продължителност на живота...

Към края на годината решихме да направим едно малко наше проучване затова какви теми най-вече са вълнували българина през 2011, естествено, според предложеното на страниците на Puls.bg, конкретно в частта, която засяга здравословния начин на живот.

NEWS_MORE_BOX

 

 


1.

 

Оказва се, че българинът най-много се интересува от теми, касаещи половото му здраве, което е показател за потребност от подобна информация и стремеж към висока сексуална култура. В тази графа влизат само тип образователна информация за особеностите на половата система при мъжа или жената, здравният аспект на половия акт, начини за подобряване на физическите възможности, които доставят удоволствие – за секс, с една дума.

 

 

2.

 

Високата кръвна захар е тема, която вълнува масово. Хората се нуждаят от съвети затова как правилно да я измерват и навреме да регистрират отклонения. Известно ни е, че има много какво да се желае относно профилактиката на метаболитните заболявания и диабета. Некоректно ще бъде да обвиняваме единствено пациентите в ненавременни мерки за предпазване от тях, след като очевидно има пропуски в грижите за населението и пропуски в концепцията за извънболничната помощ, от която се нуждае нацията ни. С инцидентни измервания на кръвна захар, едва ли могат да се уловят отклоненията. Какво може да се направи в тази насока? Имаме отговор отчасти. Планираме да се погрижим, там където имаме силата да променим нещата като медиа за здравето. Основната тежест все пак е задача на държавата и личен ангажимент.