10 години от създаването си отпразнува една от първите частни болници у нас МБАЛ "Доверие".

 

По време на тържеството бе връчена наградата „Лекар на годината“ на лечебното заведение на д-р Янчо Делчев, завеждащ Отделението по гинекология. Той и екипът му са отличени за принос в развитието на безкръвната хирургия със системата „Да Винчи“ и въвеждането на други иновативни методи на диагностика и лечение в болницата.


 

Системата за роботизирани операции "Да Винчи" се прилага само на две места в България. Тя позволява по-прецизно извършване на операциите чрез триизмерен образ с висока резолюция. Сред предимствата й са намалената кръвозагуба и по-бързото възстановяване на пациента.

 

Лечебното заведение се стреми към поддържане на добра медицинска практика и чрез Дните на отворени врати. Инициативата се провежда два пъти годишно с безплатни консултации и прегледи в различни направления.

NEWS_MORE_BOX

 

През последните месеци към екипа на МБАЛ „Доверие“ са се присъединили нови специалисти в ключови отделения като хирургия, гинекология и урология.

 

Другата новост е удълженото работно време. Чрез наскоро въведената промяна пациентите се преглеждат и в събота от 8 до 13 ч. в кабинетите по акушерство и гинекология, урология, гастроентерология, хирургия, физиотерапия, ортопедия и травматология и дерматология.

 

В почивния ден работят и диагностичните звена - клинична лаборатория и образна диагностика, което улеснява своевременното извършване на назначени допълнитени изследвания.