Ако здравословният начин на живот ви вълнува, вероятно срещате често и терминът „суперхрана”. Той присъства постоянно както в онлайн пространството, така и в редица печатни издания, посветени на сходна тематика. И е факт, че по чисто маркетингови съображения, с този термин се злоупотребява често. Но какво точно стои зад него? Най-общо казано, като суперхрани се определят онези плодове и зеленчуци, които са източници на изобилие от биологично активни вещества. Тези биологично активни вещества и съединения подобряват здравословното състояние в невероятни мащаби и оказват уникално влияние върху целия организъм. Независимо дали ви звучи като клише или не, суперхраните са истинско природно богатство, което няма аналог.
 
Една от първите в списъка на суперхраните, е спирулината. Тя е синьо-зелено водорасло, богато на хлорофил, желязо, калций, витамин В12, цинк, селен, калий, бета-каротин, гама-линоленова киселина, полизахариди, сулфолипиди и др. Хранителните влакна в състава й спомагат за извеждане на отровите от организма, а аминокиселината фенилаланин – за потискане на нездравословния апетит. Протеините в състава й са повече от 70%, което я превръща в уникален източник на аминокиселини.
 
Продуктите със съдържание на спирулина, се препоръчват основно за подсилване на имунната система, по-добро храносмилане и качествена детоксикация на организма. В допълнение към това, спирулината притежава мощни антиоксидантни свойства и е чудесно средство срещу анемия и висок холестерол. 
 
 
Екстрактът от спирулина на американската компания Nature’s Way, е с доказан произход и не съдържа ГМО и токсични вещества! При него са запазени всички качества на синьо-зеленото водорасло, затова той ударно подобрява дейността на органите и системите в организма. 
 
  • Защото е пълноценен източник на протеини (65% протеин) и съответно – на есенциалните аминокиселини, за оптимално здраве!
Така всеки ден получавате необходимата доза висококачествен протеини, без риск от запушване на артериите, вследствие от консумацията на червено месо!
  • Защото ви трябва още енергия! 
Продуктът на Nature’s Way предоставя необходимата доза желязо, благодарение на което тялото спокойно използва кислорода, а функциите на органите многократно се подобряват. Не по-малка полза има и от витамините В1 и В2 в екстракта, които играят важна роля за усвояването на енергия от въглехидратите. 
NEWS_MORE_BOX
 
  • Защото имате нужда от детокс!
Спирулина (Spirulina) оказва силно антиоксидантно въздействие. Съдържащият се в него екстракт, е богат източник на антиоксиданти, като хлорофил, бета-каротин, зеаксантин, супероксид дисмутаза, фикоцианин и др. 
  • Защото трябва да повишите имунитета си!
 
Приемът на Спирулина (Spirulina), стимулира образуването на антитела, борещи се с инфекциите. По този начин рискът от развитие на някои често срещани заболявания, е сведен до минимум. 
 
Източник: www.revita.bg